With / Pink Patriarken

Se min kjole

 
Danish textile street artist... A most excelent knitter!!!

Pink Patriarken

Kvindernes Internationale Kampdag 8 marts 2010. 39 statuer blev iført pink tylskørter på seve dagen. En lille skæv reminder om at ligestillings kampen fortsætter og at Street art er mere og andet end bare grafiti hærværk...

Pressemeddelelsen

Pink Patriarken, København den 4. marts 2010

”Var det kun mænd, der byggede København?”

Den 8. marts vågner københavnerne op til at byens mandlige statuer af konger, statsoverhoveder og kunstnere er blevet iført pink tylskørt.

Hvor er statuerne af Nina Bang, Thit Jensen, Karen Blixen, Anna Ancher, Natalie Zahle, Dronning Margrethe den 1., Tove Ditlevsen, Johanne Luise Heiberg og Grevinde Danner på de københavnske pladser og parker?

Mænd er der nok af; en masse Christian’er og Frederik’er foruden H.C. Andersen, Carl Nielsen og Absalon, men statuer af kvinder der har været med til at opbygge København og hele nationen, glimrer ved deres fravær. Derfor har to kvindelige tekstildesignere i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts 2010, besluttet sig for at ”pynte patriarkatet”, og i nattens mulm og mørke påføre 300 meter pink tyl på ca. 50 mandlige statuer i København. For selvfølgelig pænt at tage de mange tylskørter af igen natten efter.

”Formålet er at bidrage til kvindernes internationale kampdag den 8. marts med en humoristisk tankevækker, der får den forbipasserende til at undres ”, fortæller de to kvindelige initiativtagere bag Pink Patriarken. ”De skal undre sig over hvorfor mændene har fået pink tylskørt på, for det leder til spørgsmålet: ”Hvor er kvinderne – var det kun mænd, som byggede København og Danmark?”

Det er i stor kærlighed til deres by og dens statuer at Pink Patriarken tilfører byen et kvindeligt touch. ”Som kunstnere elsker vi byens kunst. Men som kvinder bemærker vi at halvdelen af kommunes borgere, kvinderne, ikke er repræsenteret i kommunens skulpturpark. Med eventen tager vi magten tilbage ved at give magthaverne et lille twist - for når der ikke findes statuer af store danske kvinder, må vi jo skabe dem selv”, fortæller de.

Nej fra Københavns Kommune

Med eventen håber de at Københavns Kommune i fremtiden vil leve op til sit ansvar om at repræsentere alle borgere, og at der bliver en mere ligelig repræsentation af kvindelige og mandlige skulpturer i det københavnske by- og parkmiljø. Københavns Kommune har dog takket nej til at tilknytte eventen til kommunes officielle fejring af den 8. marts.

Praktisk

Tylskørterne er syet med elastisk bindebånd, således at de kan påføres og aftages ved at binde skørtet om livet på statuen med minimal behov for berøring af selve statuen.

Etc. and the Madness by Eva mm Engelhardt | Copenhagen - Denmark | Tlf.: +45 24218301 | etc@andthemadness.dk